Osanottajan opas 2022
30.7.2022 tapahtuma on peruutettu.
PNM TRAIL -osanottajan opas 

Tervetuloa PNM TRAILILLE!


Noudatamme tapahtumassa turvallisuusohjeita säilyttäen turvavälejä ja huolehtien henkilölohtaisesta hygieniasta! Tapahtuma on täysin turvallinen, ja paikalle voi saapua hyvillä mielin!

Jos et löydä kirjeestä vastauksia mahdollisiin kysymyksiisi, saat vastauksen soittamalla numeroon 044-5678256. 
 
HUOM! Kansliassa vain korttimaksu, ei käteistä.

Aikataulu 
PNM TRAIL lauantai 30. heinäkuuta
11:00 Lähtö Kuhankuonon kierros / n. 38.5 km 
11:30 Lähtö Kurjenrahkan kierros / n. 24 km 
11:40 Lähtö Valpperin kierros / n. 12 km 
18:00 Maali sulkeutuu
 
Onko nimesi osallistujalistalla? 
Jos nimeäsi ei ole osallistujalistalla, syy saattaa olla jompikumpi seuraavista:
1) osallistuminen on maksamatta tai maksu ei vielä ole rekisteröitynyt tai
2) olet ilmoittautumisesi yhteydessä pyytänyt, että osallistujatietojasi ei julkaista. 
 
Miten varmistat osallistumisesi? 
Osallistuminen varmistetaan noutamalla kilpailunumero tapahtumakansliasta. Tapahtumakansliassa voi myös jälki-ilmoittautua tapahtumaan. 
 
Missä ja milloin tapahtuma-kanslia palvelee osallistujia? 
PNM TRAIL kilpailukanslia palvelee juoksijoita seuraavasti:
LAUANTAINA 30.7.2022 kanslia on tapahtumakeskuksessa ja on avoinna kello 9:00 – 11:30. Numeroiden haku päättyy 20 minuuttia ennen kunkin matkan lähtöä. Jälki-ilmoittautuminen loppuu 30 minuuttia ennen valitun matkan lähtöä. (10:30 Kuhankuonon kierros, 11:00 Kurjenrahkan kierros, 11:10 Valpperin kierros)

Kansliasta osallistuja saa: 
Kilpailunumeron, hakaneulat, tuotejakelu
 
Osallistumisen peruutus tai siirto
PNM TRAIL:in ilmoittautumisen peruutus tapahtuu sähköpostitse osoitteeseen info@paavonurmisports.fi.
Jos olet ilmoittautumisen yhteydessä maksanut peruutusturvan, niin osallistuminen voidaan siirtää vuoden 2023 tapahtumaan.
HUOM! Koronan takia tehtyjä siirtoja 2020 tai 2021 ei enää voi siirtää eteenpäin.
 
 
Missä tapahtuma-alue sijaitsee? (Kilpailukeskus, ajo-ohjeet) 
PNM TRAIL -tapahtumakeskus sijaitsee Nousiaisissa, Valpperin hiihtokeskuksessa. Katso kartta tästä. Pysäköintialue on tapahtuma-alueen välittömässä läheisyydessä. Tapahtuma-alueella ovat mm. tapahtumakanslia, lähtö ja maali, maalin jälkeinen huolto, kahvio, vaatesäilytys ja peseytymismahdollisuus (rajallinen).
 
Ajo-ohje Turun suunnasta tultaessa: Tapahtumakeskuksen osoite on Valpperin Urheilutalo, Urheilutie 17, 21270 Nousiainen. Turun keskustasta (linja-autoasema) Google Maps antaa kolme eri vaihtoehtoa: 
1) E8 tietä Turku–Raisio–Nousiainen, sitten tiet numero 2010 ja 2014. Matkan pituus 35 km ja ajoaika n. 34 minuuttia. 
2) Turusta Ruskon kautta tietä 2012 aina Vahdolle asti, mistä käännytään vasemmalle tielle numero 2010 ja sitten Valpperintielle oikealle. Matkan pituus on n. 29 km ja ajoaika n. 36 minuuttia. 
3) Helsingin suunnasta tultaessa vaihtoehdot 1–2 ovat varteenotettavia vaihtoehtoja, E18 tietä pitkin joko tielle 2012 tai tielle E8 ja siitä yllä olevien ohjeiden mukaan. 
4) Tampereelta tultaessa lyhin vaihtoehto on Liedon aseman liittymästä oikealle tielle numero 204, joka jatkuu tienä 2010 Vahdolle, ja sitten käännytään oikealle Valpperintielle. Matkan pituus on n. 36 km ja ajoaika n. 36 minuuttia. 
5) Rauma–Pori suunasta tultaessa E8 tieltä vasemmalle tielle numero 2010 ja tielle 2014.
 
Mihin pysäköin? 
Osallistujien pysäköinti tapahtuu Valpperin koulun alueella, joka sijaitsee Urheilutalon välittömässä läheisyydessä. Yleisillä kulkuvälineillä saapuminen Valpperiin on käytännössä mahdotonta. 
 
Osanottajapaketti 
Osanottajan paketti tulee noutaa tapahtumakansliasta. Osanottajapaketti sisältää osanottajanumeron, hakaneulat, tuotepussin. Osanottajapaketin voi noutaa myös toisen henkilön puolesta osallistujan nimeä ja numeroa vastaan. 
 
Säännöt 
Ilmoittautumalla PNM TRAIL-tapahtumaan sitoudut samalla noudattamaan tapahtuman sääntöjä, eli tässä oppaassa esitettyjä ohjeita ja lupa-asioita. 
 
Sarjat ja palkinnot 
Kaikilla kolmella matkalla palkitaan viisi parasta miesten ja naisten sarjan osallistujaa. Ikäluokkasarjoja ei ole. 
 
Suoritusaika 
Maksimisuoritusaika tapahtumassa on kuusi tuntia. 
 
Varusteiden säilytys ja pukuhuoneet 
Osallistujien varustesäilytys sijaitsee tapahtuma-alueella, kanslian välittömässä läheisyydessä. Alueella on myös pukuhuoneet ja suihkutilat. Tilat ovat rajalliset. Suosittelemme säilyttämään varusteita (myös arvotavarat) omassa autossa.

Sauna ja uintimahdollisuus
Valpperin urheilukeskuksen uusittu sauna ja uintipaikka ovat juoksijoiden käytössä juoksun jälkeen. (huomioidaan mahdolliset koronarajoitukset)
 
Lähtö
11:00 Lähtö Kuhankuonon kierros / n. 38.5 km 
11:30 Lähtö Kurjenrahkan kierros / n. 24 km 
11: 40 Lähtö Valpperin kierros / n. 12 km 
18:00 Maali sulkeutuu 

 
Reitit
Kaikki matkat kiertävät Valpperin hiihtokeskuksessa n.500 metrin kierroksen, joka sisältää uudet kuntoportaat.
Kaikkien kolmen matkan alku aina ensimmäiselle juomapisteelle on sama (n.4.5km). Tämän jälkeen Valpperin kierros erkanee oikealle Kuhankuonon ja Kurjenrahkan kierroksista.  Kaksi pisintä reittiä kulkevat yhdessä  toiselle juomapisteelle, joka on Pietisaarentien laavulla n. 9 km juoksun jälkeen. Juomapisteen jälkeen n. 800 metrin päästä Kuhankuonon kierros jatkaa suoraan ja Kurjenrahkan kierros kääntyy oikealle. 
Risteyskohdat on merkitty nuolilla ja matkan nimellä.  Reitit kohtaavat uudelleen ennen juomapistettä numero 5. joka sijaitsee Vehka-alhontien jälkeen. Kilometrit ovat n. 15 km / 31 km:
Tämän jälkeen reitit kulkevat samaa reittiä maaliin asti. Myös Valpperin kierros yhtyy samalle reitille n. 5 km ennen maalia.
  
Maali 
Tapahtumassa on käsiajanotto. Maaliin tultaessa varmista, että kilpailunumerosi on näkyvissä (kiinnitä numero rintapuolelle).
 
Maaliruokailu
Maalissa odottaa keittoruoka ja mehu.
 
Juomapisteet
1. Leppäojantie 4,5 km / kaikki matkat / 7,5km / 19,5km / 35,5km / kaikki matkat
2. Pietisaarentie 9 km / Kuhankuonon- Kurjenrahkan kierros 
3. Mynäjärventien ylitys 17,5 km / Kuhankuonon kierros 
4. Kurjenpesä P-alue 22 km / Kuhankuonon kierros 
5. Vehka-Alhontie 15,5 km / 31,5 km / Kurjenrahkan-Kuhankuonon kierros  

Jokaisella juomapisteellä on tarjolla mm. Maxim -urheilujuomaa, vettä jne.
 
Ensiapu 
PUHELIN 044-5678256 TAI SPR-TAPAHTUMAPÄIVYSTYS 0400 351 570
Tapahtuman ensiapu on järjestetty siten, että kiinteä EA-piste sijaitsee tapahtuma-alueella,  Jos Sinulla on lääkinnällisiä erityisongelmia, kirjoita niistä ohjeet numerolapun taakse (sokeritauti, nitro, yms.). Merkitse tällöin myös X-merkki numerolapun etupuolelle. Lisäksi reitin varrella olevilla juomapisteillä on kevyt EA-varustus pienten naarmujen paikkaamiseen ja kylmäpusseja nyrjähdyksiin. 
Turvajuoksijat
PNM TRAIL haluaa turvata jokaisen juoksijan turvallisuuden ja varmistaa, että tapaturman tms. sattuessa apua on saatavilla. Reittejä kiertää juosten useita turvajuoksijoita, ja heillä on mukana EA-tarvikkeita ja juotavaa.
Kilpailunumeron takana on EA:n puhelinnumero ja tapahtumakanslian numero, joihin kannattaa aina soittaa apua tarvittaessa. Tätä kautta saadaan yhteys myös turvajuoksijoihin.
 
Jos tarvitset ensiapua reitin varrella: 
1. Pienet haavat tms. pyydä juomapisteeltä apua puhdistamiseen ja sitomiseen. 
 
2. Nyrjähdys: Jäähdytä kylmässä vedessä reitin varrella, jos mahdollista. Pyydä apua soittamalla (numero rintanumeron takana) tai toisilta juoksijoilta. 
 
3. Jos vamma estää liikkumisen, pyydä muita osallistujia avuksesi ja jos on puhelin soittakaa apua (numero rintanumeron takana). Loukkaantunut pyritään kuljettamaan lähimmälle tieosuudelle kuljetusta varten. Jokainen osanottaja on velvollinen auttamaan apua tarvitsevaa. Oma juoksusuoritus on toisarvoinen asia, kun on tarve auttaa toista osallistujaa. 
 
HUOM! Suosittelemme pitämään puhelinta mukana juoksun ajan, jotta varmistat yhteytesi järjestäjiin myös keskellä metsää. Kanslian ja ensiavun puhelinnumerot ovat rintanumeron takana. 
 
Kilpailun keskeyttäminen 
Jos joudut keskeyttämään kilpailun, toimi seuraavasti. Pyri palaamaan tapahtuma-alueelle merkattua reittiä pitkin. Jos et pysty tekemään näin, pyri lähimmälle juoma-asemalle, josta järjestetään kuljetus tapahtuma-alueelle. Varaudu odottamaan kuljetusta. Ilmoita keskeytys maalissa tai tekstiviestinä tapahtumakansliaan (044-5678256). 
 
WC:t 
Tapahtuma-alueella on WC. Reitillä ei ole erikseen WC-tiloja.
 
Peseytyminen
Juoksun jälkeen on käytettävissä ns. kenttäsauna ja peseytyminen. Noudatamme turvaohjeita, muista turvaväli ja desifioi kädet.
 
Juoma-asemat 
PNM TRAIL-tapahtumassa juomana on vettä sekä Maxim Sports Drink -urheilujuoma.  
 
 
OHJEET JUOMA-ASEMILLE 
Juoma-asemalla juoma tarjoillaan pahvisista Maxim-mukeista. Mukit pitää laittaa juomisen jälkeen roskapusseihin. Mukeja ei voi heittää ”metsään” tai maahan kuten perinteisissä tiejuoksuissa on tapana tehdä. Juoma-asemilla on mahdollisuus täyttää omat juomapullot vedellä tai Maxim-urheilujuomalla. Geelit tms. roskat laitetaan myös roskapusseihin. Järjestäjän toive on, että PNM TRAIL -tapahtuman jäljiltä luontoon ei jää yhtään ylimääräistä roskaa. 
 
Omat juomat 
Tapahtumassa ei ole mahdollisuutta jättää omia juomia järjestäjän toimitettavaksi juoma-asemille. Suosittelemme omien juomien mukana kuljettamista esim. repussa tai juomavyössä. 

Juoksuvarustus 
PNM TRAIL -tapahtumassa juostaan kolme eri matkaa. Valpperin kierros n. 12 km, Kurjenrahkan kierros n. 24 km ja Kuhankuonon kierros n. 38.5 km. Reitit ovat vaihtelevaa maastoa. Jalkineina käyvät tavalliset lenkkikengät. Maasto on vaihtelevaa, joten myös maastolenkkarit ovat hyvä valinta. Kenkien kastumiselta reiteillä on vaikea välttyä. Sääret peittävä asustus on suositeltavaa. Polkujen varsilla voi olla varvikkoa, joka voi naarmuttaa jalkoja. Suosittelemme ottamaan mukaan etenkin 24 km:n ja 38.5 km:n matkoille juomapullon ja juomarepun. Lisäksi kannattaa ottaa oman tarpeen mukaan energiapatukoita tms. Polkujuoksun reittien kiertäminen voi kestää jopa 30–50% kauemmin kuin vastaava matka maantiellä juostessa. 
 
Juoksun seuraaminen 
Juoksun seuraaminen onnistuu parhaiten tapahtuma-alueella. Lisäksi hyviä paikkoja on mm. Rajakivi (Kurjenpesän parkkialue) ja Savojärvi.
 
Reitit
Tämän vuoden PNM Trailin reitit juostaan edellisten vuosien reiteillä, mutta myötäpäivään. Myös hiekkatieosuuksia on entisestään vähennetty.
Tapahtuman reitit ovat n. matkoja. Kuhankuonon kierros on n. 38.5 km, Kurjenrahkan kierros on n. 24 km ja Valpperin kierros n. 12 km. Reitit on merkattu maastoon oranssilla ja sinisellä kuitunauhalla siten, että seuraava nauha näkyy aina edellisen nauhan luota. Kuhankuonon kierroksella hyödynnetään olemassa olevia reitistöjen merkintöjä. Risteyskohdissa on yhtenäiset nauhat, sekä nuolet ohjaamassa oikeaan suuntaan.  Tieosuuksilla on myös liikenteenohjaajat. 
 
Ajanotto ja tulokset 
Tapahtumassa on käsiajanotto. Kaikkien juoksijoiden aika alkaa suoraan ”paukusta” ja loppuu maaliviivan ylitykseen. Tulokset julkaistaan osoitteessa https://live.ultimate.dk
 
Reitillä juokseminen ja toiminta 
Oleellinen osa polkujuoksua on luonnon ja muiden osanottajien kunnioittaminen. Muista, että reiteillä on myös muita ulkoilijoita. Toimi tapahtumassa niin, että siitä jää hyvä mieli itsellesi ja muille. Auta apua tarvitsevaa kilpakumppania. Vältä törmäyksiä ulkoilijoiden kanssa. Mikäli haluat ohittaa edellä menevän juoksijan, kerro aikeistasi ja pyydä tilaa. Jos taas takaasi tuleva on nopeampi, anna ohitustilaa jos hän sitä pyytää. Kapeilla poluilla ohittaminen on hankalaa, joten olethan varovainen ohittaessasi tai tullessasi ohitetuksi. 
 
Löytötavarat 
Löytötavarat voi jättää tapahtumakansliaan. Tapahtuman jälkeen löytötavaroita säilytetään tapahtumatoimistossa kolmen viikon ajan, tiedustelut kanslianumerosta 044-5678256. 
 
Myynti 
Tapahtuma-alueella on kahvila, jossa on myynnissä mm. kahvia, pullaa, sämpylöitä ja makkaraa.
 
Vastuu 
Osanottajia ei ole vakuutettu järjestäjän puolesta. Jokainen juoksija osallistuu tapahtumaan omalla vastuullaan. 
 
Hylkääminen 
Tapahtuman tuomaristolla on oikeus hylätä urheilusuoritus ja poistaa osanottaja reitiltä, mikäli tämä ei noudata sääntöjä ja annettuja ohjeita. Urheilusuoritus hylätään automaattisesti, mikäli osanottajalla ei ole kilpailunumeroa tai se ei ole hänen omansa. 
 
Videointi ja valokuvaus 
Järjestäjällä on vapaa käyttöoikeus tapahtuman aikana ottamilleen kuville ja videotallenteille.
 
Johtoryhmä ja tuomaristo 
PNM TRAIL:in johtoryhmän / tuomariston muodostavat kilpailun johtaja, projektipäällikkö ja järjestelytoimikunnan puheenjohtaja.  
 
Valitukset 
Valitukset tulee tehdä viimeistään tunnin kuluttua kilpailun päättymisestä kirjallisesti kilpailukansliaan johtoryhmän käsiteltäviksi. 
 
Tapahtuma-alueella sekä juoksureitillä on kaikenlainen mainonta, mainosten jakelu ja myyntitoimiminta kielletty ilman tapahtumajärjestäjän lupaa.
Ultimate Sport Service
PNM TRAIL 

Produced by:

Yhteystiedot: 044-5678256 / Juoksuaika-tapahtumat

PNM TRAIL
Juoksuaika-tapahtumat
Jousitie 7 Piispanristi
tel: +358 44-567  256
info@paavonurmisports.fi