Osanottajan opas 
29.7.2023
Tervetuloa PNM TRAILILLE!

Tervetuloa juoksemaan lauantaina 29. heinäkuuta järjestettävään PNM TRAIL -polkujuoksutapahtumaan.
Trailin matkat ovat; Valpperin kierros n. 12 km ja Vajosuon kierros n. 24 km, jonka reitti on lähes identtinen vanhan Kurjenrahkan kierroksen kanssa.


Aikataulu
PNM TRAIL lauantai 29. heinäkuuta 2023
11:00 Lähtö Vajosuon kierros / n. 24 km
11:30 Lähtö Valpperin kierros / n. 12 km
15:00 Maali sulkeutuu

Onko nimesi osallistujalistalla?
Jos nimeäsi ei ole osallistujalistalla, syy saattaa olla jompikumpi seuraavista:
1) osallistuminen on maksamatta tai maksu ei vielä ole rekisteröitynyt tai
2) olet ilmoittautumisesi yhteydessä pyytänyt, että osallistujatietojasi ei julkaista.
3) Onko osallistumisesi siirretty vuoden 2022 tapahtumasta, mutta nimi ei näy listalla. Ei hätää, siirrot tulevat näkyviin huhtikuun aikana.

Miten varmistat osallistumisesi?
Osallistuminen varmistetaan noutamalla kilpailunumero tapahtumakansliasta. Tapahtumakansliassa voi myös jälki-ilmoittautua tapahtumaan.

Missä ja milloin tapahtuma-kanslia palvelee osallistujia?
PNM TRAIL kilpailukanslia palvelee juoksijoita seuraavasti:
LAUANTAINA 29.7.2023 kanslia on tapahtumakeskuksessa Valpperin urheilukeskuksessa ja on avoinna kello 9:00 – 11:30.
Numeroiden haku päättyy 20 minuuttia ennen kunkin matkan lähtöä.
Jälki-ilmoittautuminen loppuu 30 minuuttia ennen valitun matkan lähtöä. (10:30 Vajosuon kierros, 11:00 Valpperin kierros)

Osallistumisen peruutus tai siirto
PNM TRAIL:in ilmoittautumisen peruutus tapahtuu sähköpostitse osoitteeseen info@paavonurmisports.fi.
Jos olet ilmoittautumisen yhteydessä maksanut peruutusturvan, niin osallistuminen voidaan siirtää vuoden 2024 tapahtumaan.
HUOM! Koronan takia tehtyjä siirtoja 2020 tai 2021 ei enää voi siirtää eteenpäin. Järjestäjä ei palauta osallistumismaksua osallistujan peruuttaessa ilmoittautumisen.

Missä tapahtuma-alue sijaitsee? (Kilpailukeskus, ajo-ohjeet)
PNM TRAIL -tapahtumakeskus sijaitsee Nousiaisissa, Valpperin urheilukeskuksessa. Katso kartta tästä. Pysäköintialue on tapahtuma-alueen välittömässä läheisyydessä. Tapahtuma-alueella ovat mm. tapahtumakanslia, lähtö ja maali, maalin jälkeinen huolto, kahvio, vaatesäilytys ja peseytymismahdollisuus (rajallinen). Juoksijoiden käytössä on saunat sekä miehille että naisille.

Ajo-ohje Turun suunnasta tultaessa: Tapahtumakeskuksen osoite on Valpperin Urheilutalo, Urheilutie 17, 21270 Nousiainen. Turun keskustasta (linja-autoasema) Google Maps antaa kolme eri vaihtoehtoa:
1) E8 tietä Turku–Raisio–Nousiainen, sitten tiet numero 2010 ja 2014. Matkan pituus 35 km ja ajoaika n. 34 minuuttia.
2) Turusta Ruskon kautta tietä 2012 aina Vahdolle asti, mistä käännytään vasemmalle tielle numero 2010 ja sitten Valpperintielle oikealle. Matkan pituus on n. 29 km ja ajoaika n. 36 minuuttia.
3) Helsingin suunnasta tultaessa vaihtoehdot 1–2 ovat varteenotettavia vaihtoehtoja, E18 tietä pitkin joko tielle 2012 tai tielle E8 ja siitä yllä olevien ohjeiden mukaan.
4) Tampereelta tultaessa lyhin vaihtoehto on Liedon aseman liittymästä oikealle tielle numero 204, joka jatkuu tienä 2010 Vahdolle, ja sitten käännytään oikealle Valpperintielle. Matkan pituus on n. 36 km ja ajoaika n. 36 minuuttia.
5) Rauma–Pori suunasta tultaessa E8 tieltä vasemmalle tielle numero 2010 ja tielle 2014.

Saapuminen julkisilla
Turusta Fölin linjat 302 ja 303 liikennöivät Valpperintien risteykseen Ruskolle, josta on 4 km matka Valpperin urheilukeskukseen.

Mihin pysäköin?
Osallistujien pysäköinti tapahtuu Valpperin koulun alueella, joka sijaitsee Urheilutalon välittömässä läheisyydessä.

Osallistumisen varmistus
Osallistumisen varmistus tapahtuu kilpailukansliassa. Osallistujaa saa:
Kilpailunumeron, hakaneulat, lisäksi kansliassa tuotejakelu
Varmistuksen voi tehdä myös toisen henkilön puolesta osallistujan nimeä vastaan.

Säännöt
Ilmoittautumalla PNM TRAIL-tapahtumaan sitoudut samalla noudattamaan tapahtuman sääntöjä, eli tässä oppaassa esitettyjä ohjeita ja lupa-asioita.

Sarjat ja palkinnot
Molemmilla matkoilla palkitaan viisi parasta miesten ja naisten sarjan osallistujaa. Ikäluokkasarjoja ei ole.
Palkintoina pokaalit sekä tuotepalkinnot.

Suoritusaika
Maksimisuoritusaika tapahtumassa on neljä tuntia.

Varusteiden säilytys ja pukuhuoneet
Osallistujien varustesäilytys sijaitsee tapahtuma-alueella, kanslian välittömässä läheisyydessä. Alueella on myös pukuhuoneet ja suihkutilat. Tilat ovat rajalliset.
Suosittelemme säilyttämään varusteita (myös arvotavarat) omassa autossa.

Sauna ja uintimahdollisuus
Valpperin urheilukeskuksen uusittu sauna ja uintipaikka ovat juoksijoiden käytössä juoksun jälkeen.

Aikataulu PNM TRAIL lauantai 29. heinäkuuta 2023
11:00 Lähtö Vajosuon kierros / n. 24 km
11:30 Lähtö Valpperin kierros / n. 12 km
15:00 Maali sulkeutuu

Reitit
Kaikki matkat kiertävät Valpperin hiihtokeskuksessa n.500 metrin kierroksen, joka sisältää uudet kuntoportaat.
Molempien matkojen reitti on ensimmäiselle juomapisteelle sama (n.4.5km). Tämän jälkeen Valpperin kierros erkanee oikealle Vajosuon kierroksesta. Vajosuon toinen juomapiste sijaitsee Pietisaarentien laavulla n. 9 km juoksun jälkeen. Juomapisteen jälkeen n. 800 metrin päästä Vajosuon kierros kääntyy juostavalta polulta oikealle ja ylittää Saksalantien. Seuraava tienylitys tulee hetkeä myöhemmin, jolloin ylitetään Kukartintie.
Valpperin kierros ja Vajosuon kierros yhtyvät n. 5 km ennen maalia samaksi reitiksi.

Maali
Tapahtumassa on käsiajanotto. Maaliin tultaessa varmista, että kilpailunumerosi on näkyvissä (kiinnitä numero rintapuolelle).

Maalihuolto
Maalissa on tarjolla kattava evästarjoilu.

Juomapisteet
1. ja 6. Leppäojantie 4,5 km / molemmat matkat ja uudestaan 7,5km / 19,5km
2. Pietisaarentie 9 km / Vajosuon kierros
5. Vehka-Alhontie 15,5 km / Vajosuon kierros
Jokaisella juomapisteellä on tarjolla mm. Maxim -urheilujuomaa, vettä jne.

OHJEET JUOMA-ASEMILLE
Juoma-asemalla juoma tarjoillaan pahvisista Maxim-mukeista. Mukit pitää laittaa juomisen jälkeen roskapusseihin. Mukeja ei voi heittää ”metsään” tai maahan kuten perinteisissä tiejuoksuissa on tapana tehdä. Juoma-asemilla on mahdollisuus täyttää omat juomapullot vedellä tai Maxim-urheilujuomalla. Geelit tms. roskat laitetaan myös roskapusseihin. Järjestäjän toive on, että PNM TRAIL -tapahtuman jäljiltä luontoon ei jää yhtään ylimääräistä roskaa.

Omat juomat
Tapahtumassa ei ole mahdollisuutta jättää omia juomia järjestäjän toimitettavaksi juoma-asemille. Suosittelemme omien juomien mukana kuljettamista esim. repussa tai juomavyössä.

Ensiapu
PUHELIN 044-5678256
Tapahtuman ensiapu on järjestetty siten, että kiinteä EA-piste sijaitsee tapahtuma-alueella, Jos Sinulla on lääkinnällisiä erityisongelmia, kirjoita niistä ohjeet numerolapun taakse (sokeritauti, nitro, yms.). Merkitse tällöin myös X-merkki numerolapun etupuolelle. Lisäksi reitin varrella olevilla juomapisteillä on kevyt EA-varustus pienten naarmujen paikkaamiseen ja kylmäpusseja nyrjähdyksiin.

Jos tarvitset ensiapua reitin varrella:
1. Pienet haavat tms. pyydä juomapisteeltä apua puhdistamiseen ja sitomiseen.

2. Nyrjähdys: Jäähdytä kylmässä vedessä reitin varrella, jos mahdollista. Pyydä apua soittamalla (numero rintanumeron takana) tai toisilta juoksijoilta.

3. Jos vamma estää liikkumisen, pyydä muita osallistujia avuksesi ja jos on puhelin soittakaa apua (numero rintanumeron takana). Loukkaantunut pyritään kuljettamaan lähimmälle tieosuudelle kuljetusta varten. Jokainen osanottaja on velvollinen auttamaan apua tarvitsevaa. Oma juoksusuoritus on toisarvoinen asia, kun on tarve auttaa toista osallistujaa.

HUOM! Suosittelemme pitämään puhelinta mukana juoksun ajan, jotta varmistat yhteytesi järjestäjiin myös keskellä metsää. Kanslian ja ensiavun puhelinnumerot ovat rintanumeron takana.

Kilpailun keskeyttäminen
Jos joudut keskeyttämään kilpailun, toimi seuraavasti. Pyri palaamaan tapahtuma-alueelle merkattua reittiä pitkin. Jos et pysty tekemään näin, pyri lähimmälle juoma-asemalle, josta järjestetään kuljetus tapahtuma-alueelle. Varaudu odottamaan kuljetusta. Ilmoita keskeytys maalissa tai tekstiviestinä tapahtumakansliaan (044-5678256).

WC:t
Tapahtuma-alueella on WC. Reitillä ei ole erikseen WC-tiloja.


Juoksuvarustus
PNM TRAIL -tapahtumassa juostaan kaksi eri matkaa. Valpperin kierros n. 12 km, Vajosuon kierros n. 24 km Reitit ovat vaihtelevaa maastoa. Jalkineina käyvät tavalliset lenkkikengät. Maasto on vaihtelevaa, joten myös maastolenkkarit ovat hyvä valinta. Kenkien kastumiselta reiteillä on vaikea välttyä. Sääret peittävä asustus on suositeltavaa. Polkujen varsilla voi olla varvikkoa, joka voi naarmuttaa jalkoja. Suosittelemme ottamaan mukaan etenkin 24 km:n matkalle juomapullon ja juomarepun. Lisäksi kannattaa ottaa oman tarpeen mukaan energiapatukoita tms. Polkujuoksun reittien kiertäminen voi kestää jopa 30–50% kauemmin kuin vastaava matka maantiellä juostessa.


Ajanotto ja tulokset
Tapahtumassa on käsiajanotto. Kaikkien juoksijoiden aika alkaa suoraan ”paukusta” ja loppuu maaliviivan ylitykseen. Tulokset julkaistaan osoitteessa https://live.ultimate.dk

Reitillä juokseminen ja toiminta
Oleellinen osa polkujuoksua on luonnon ja muiden osanottajien kunnioittaminen. Muista, että reiteillä on myös muita ulkoilijoita. Toimi tapahtumassa niin, että siitä jää hyvä mieli itsellesi ja muille. Auta apua tarvitsevaa kilpakumppania. Vältä törmäyksiä ulkoilijoiden kanssa. Mikäli haluat ohittaa edellä menevän juoksijan, kerro aikeistasi ja pyydä tilaa. Jos taas takaasi tuleva on nopeampi, anna ohitustilaa jos hän sitä pyytää. Kapeilla poluilla ohittaminen on hankalaa, joten olethan varovainen ohittaessasi tai tullessasi ohitetuksi.

Löytötavarat
Löytötavarat voi jättää tapahtumakansliaan. Tapahtuman jälkeen löytötavaroita säilytetään tapahtumatoimistossa kolmen viikon ajan, tiedustelut kanslianumerosta 044-5678256.

Myynti
Tapahtuma-alueella on kahvila, jossa on myynnissä mm. kahvia, pullaa, sämpylöitä ja makkaraa.

Vastuu
Osanottajia ei ole vakuutettu järjestäjän puolesta. Jokainen juoksija osallistuu tapahtumaan omalla vastuullaan.

Hylkääminen
Tapahtuman tuomaristolla on oikeus hylätä urheilusuoritus ja poistaa osanottaja reitiltä, mikäli tämä ei noudata sääntöjä ja annettuja ohjeita. Urheilusuoritus hylätään automaattisesti, mikäli osanottajalla ei ole kilpailunumeroa tai se ei ole hänen omansa.

Videointi ja valokuvaus
Järjestäjällä on vapaa käyttöoikeus tapahtuman aikana ottamilleen kuville ja videotallenteille.

Johtoryhmä ja tuomaristo
PNM TRAIL:in johtoryhmän / tuomariston muodostavat kilpailun johtaja, projektipäällikkö ja järjestelytoimikunnan puheenjohtaja.

Valitukset
Valitukset tulee tehdä viimeistään tunnin kuluttua kilpailun päättymisestä kirjallisesti kilpailukansliaan johtoryhmän käsiteltäviksi.

Tapahtuma-alueella sekä juoksureitillä on kaikenlainen mainonta, mainosten jakelu ja myyntitoimiminta kielletty ilman tapahtumajärjestäjän lupaa.

Juoksuterveisin
PNM TRAIL 2023
Juoksuaika-tapahtumat
044-5678 256
www.pnmtrail.fi
info@paavonurmisports.fi

Viesti on lähetty kaikille 2023 PNM TRAIL:in ilmoittautuneille.
Poistu viestilistalta lähettämällä viesti osoitteeseen info@paavonurmisports.fi
ja ilmoita otsikolla POISTU POSTITUSLISTALTA nimesi ja sähköpostiosoitteesi.
Juoksaika-tapahtumat
Jousitie 7, Piispanristi
info(@)paavonurmisports.fi
044 5678 256
2023, All Rights Reserved